? ??????????????????? ????Easy Install Instructions:???1. Copy the Code??2. Log in to your Blogger account
and go to "Manage Layout" from the Blogger Dashboard??3. Click on the "Edit HTML" tab.??4. Delete the code already in the "Edit Template" box and paste the new code in.??5. Click "S BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS ?

islamic calendar

TWINS BIRTHDAY

Lilypie - Personal pictureLilypie

OUR ANNIVERSARY

Daisypath - Personal pictureDaisypath Wedding tickers

Wednesday, October 14, 2009

LAMANYE TAK UPDATE....

Salam,

Firstly nak ucap tahniah to my office collegue kerana telah selamat melahirkan seorang baby gurlz pada 08.10.2009. Dia nih mmg byk hampir persamaan dengan aku. Wedding anniversary dia pada 10.01, aku 09.01. Anak aku lahir 06.10. Anak dia plak 08.10. Hampir kan? Suami dia bisnesman. sama gak ngan hubby aku. He..he.. kebetulan...

Secondly, rasanya belum terlambat nak congrats kat imah jugak. Dia pun dah selamat melahirkan baby boy. wah, pas nih imah bleh tutup kedai lar. dah cukup korum.. he..he.. selagi bergelar isteri dan selagi belum menopous tak kan ttup kedai, ek? ha..ha..

Third, aku nk say thanks to all my frinds dan kenalan yang datang ke majlis rumah terbuka dan birthday party my twins hari tuh. meriah sangat. dan aku cukup berpuas hati sebab semua makanan yang aku hidangkan habis hari tuh. maknanya budget aku ngam-ngam lar. tapi sedih gak sebab tak dapat bekalkan untuk family hubby yg balik ke pahang. kesian dorang dari pagi menolong aku... tapi tak dek plak bekal tuk dorang. tapi nasib baik hubby aku telah bertindak pantas dengan memberikan duit belanja pada mak lang dia...he..he..

Fourth, aku nak cite pasal kenduri tahlil 100 hari pemergian arwah abah yang diadakan pada ahad lepas (11.10.2009). Huh! hari itu memang hari yang cukup memeningkan kepala. bayangkan aku dengan sibuk memasak untuk kenduri, mana lagi nk pikir untuk memenuhi undangan majlis open house yang aku terima. hari tuh jek aku terima 3-4 jemputan. nak di abaikan, rasa segan plak. sebab dorang berusaha datang ke majlis aku hari tuh. nak tak nak, pagi-pagi lagi aku dah smpi umah mak aku. dalam kul 7.30 kut. sampai jek terus masak. sbb sume barang untuk masakan kami dh prepare malam tuh. jadik pagi tuh tinggal masak memasak. mak aku nih mmg beruntung. sebab sume anak ppuan dia pandai memainkan peranan sendiri. aku dan kak ngah memang akan jadi chef setiap kali kenduri. kak cik plak tugasnya mengemaskan dan membersihkan segala peralatan setelah aku dn kak ngah siap memasak. kak cik akan buat sampai siap untuk hidangan tetamu. kak long plak dia biasanya akan mengemas bahagian dalam rumah. jadi cukuplar tugas yg harus kami pikul setiap seorang. sani plak, skang nih terpaksa bertindak sebagai ketua rumah. biasanya dialar yang akan ditugaskan untuk menjemput tetamu dan orang-orang masjid. nasib baik, bleh gak diharapkan mamat sorang tuh. cuma sopi jek yg aku hangin sket. orang sibuk bertahlil, dia sibuk ngan bermekap tebalnye. dok kulu-kilir tak dek arah. aku bengang gler. ntah nak jadi hapa. puas dah aku nasihatkan, tapi seolah-olah mencurah air kedaun keladi. huh! aku kalau dah bermadah bagai mmg dah tahap marah sangat lar tuh... Aku harap satu hari dia diberikan hidayah oleh Allah s.w.t untuk berubah. Amin.. berbalik pada tugas aku tadi, kami siap memasak tepat jam 11 pagi. pas tuh, aku mintak izin kat mak aku nak blik umah untuk bersiap. kebetulan masa nk balik tuh, mak cik aku yg dari perak tuh nak ikut plak. sbb tak pernah bertandang kerumah aku lagi. kak ngah aku pun nak ikut jugak. sbb nk merehatkan badan dan melelapkan mata sekejap katanya. aku pun hangkut lar dorang lepak umah aku, sambil beraya lar. sambil dorang makan-makan kuih raya, aku pun bersiap. pukul 12, suami aku ajak g umah jiran aku yg kebetulan buat open house. aku pun g jugak lar kejap. tunjuk muka at least. sbb dia pun datang umah aku hari tuh. makan ala kadar, aku pun terus lek umah. pas tuh kami semua keluar dari umah aku untuk menuju kerumah mak aku. nasib baik aku ada 2 kereta, jadi aku suh kak ngah bawak kete aku, dan kami plak naik kete hubby aku. sbb destinasi kami masih ada dua open house sebelum smpi umah mak aku. selesai 2 open house tuh, kami terus kerumah mak aku. sbb majlis tahlil akan bermula selepas solat zuhur. majlis kat rumah mak aku selesai lebih kurang kul 4 petang. siap kemas mengemas, aku pun blah dari umah mak aku. smpi jek kat umah, mandi-mandi, solat asar. bergerak plak kerumah mak mentua aku yg jugak wat open house hari tuh. balik dari umah MIL, aku smpi umah tepat2 azan isya'. aku pun tukar baju, solat isya' dan terus BOOOOOMMMMM ZZZZZZZZZZZZZZZZZ. penat weh. tuh cite minggu lepas. untuk minggu nih plak, aku dah ada 3 jemputan open house. aduh! mana lar berat aku tak +++++. asik makan jek kejenya. tak pe, habis musim raya nih, aku akan concentrate diet aku balik...he...

3 comments:

chugie said...

memang bz bebenor kawan aku sorang ni ye..

zh-ena said...

wah mmg bz btl la ko idah..

sama la kita bulan syawal nie baik lupan ajer la nak berdiet..

pas abis syawal baru la blh nak berdiet

Zura said...

wah...kalah najib...