? ??????????????????? ????Easy Install Instructions:???1. Copy the Code??2. Log in to your Blogger account
and go to "Manage Layout" from the Blogger Dashboard??3. Click on the "Edit HTML" tab.??4. Delete the code already in the "Edit Template" box and paste the new code in.??5. Click "S BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS ?

islamic calendar

TWINS BIRTHDAY

Lilypie - Personal pictureLilypie

OUR ANNIVERSARY

Daisypath - Personal pictureDaisypath Wedding tickers

Tuesday, September 1, 2009

BLACK TUESDAY

salam,

selalu kite dengar dan baca BLACK MONDAY. Tapi kali ni aku tukar tu TUESDAY. Ye ar... monday kan cuti sempena negara kita menyambut kemerdekaan yang ke 52. tak sangka, dah 52 tahun negara kita merdeka ye...

Pergh!! Long weekend hol membuatkan jadual aku penuh dan sendat. Jadual penuh, perut sendat. Hari sabtu, berbuka dirumah ibu ku tercinta. kebetulan semua adik beradik aku balik, so sonok lar berbuka beramai2. Teringat kenangan zaman dolu2 mase sume lum kawin. buka ramai2, makan berebut2. sweet memory. teringat arwah abah selalu baca doa untuk buka pose. aku ngan adik beradik berebut2 sampai bergaduh2. selalu kene marah ngan mak dan abah. sonoknya masa tuh. masa buke hari tuh, kami sume menyingkap balik memori2 tuh. masing2 gelak2. tapi bile terkenangkan arwah abah, masing2 rasa cam nak menitik air mata. tahun pertama berpuasa tanpa dia. terasa sangat kehilangan itu. selalunya dia lar orang paling gembira bile kami sume berkumpul untuk berbuka bersama. sanggup dia berbelanja besar semata2 nak puaskan hati sume cucu2 dia. dan, benda yg paling aku tak leh lupa, ramadhan 4 tahun yg lalu, c kembar dilahirkan. dan arwah adalah orang yg paling seronok. dalam sejarah, dia dukung baby. sbb selalunya cucu & anak2 dia tak pegang kalau masih bby. dia takut dan geli. tapi masa c kembar dilahirkan, dia rajin tolong buaikan, dukung. belikan baju, tilam, bantal dan macam2 lagi barang mainan tuk c kembar. mmg dia happy sangat sbb dapat cucu kembar. lepas aku habis pantang dan nk pindah lek umah sendiri, dia sedih sgt. dia suh aku tinggal bby kat situ. tapi aku tak nak. dan aku janji ngan dia selang sehari aku akan bawak bebudak jumpe dia. dan itulah rutin yg aku lakukan smpi lar skang wpun dia dh tak dek. selang sehari aku akan terjengul lar kat umah mak aku tuh.

Hari ahad, mak mertua pulak jemput buka pose umah dia. Suami aku plak lek lmbat dari kije. So, dari aku datang tangan kosong, aku pun masak lar rendang kerang untuk dibawa ke sana. sonok gak, dapat berbuka pose ngan ipar duai. walaupun tak ramai cam family aku, tapi okeylar. mak mentua aku nih memang pandai masak. macam lauk2 hotel, siap ngan decor bagai. sendat lagi perut aku.... ye lar... dah sepuluh hari pose, selalu makan sket jerk. mana tidaknya, dok buke 2 orang. mana nak ada selera. bebudak twin tuh biasanya dh makan kat umah babysitter. kalau tak pun, dorang tuh mmg kurang makan. dapat susu sebotol, dah rilek ar. selalunya masak nasik satu pot siap tuk sahur skali. suami aku pun tak bape kuat makan lately nih. mgkin sbb dia dh penat keje, jadik selera nk makan tuh kurang lar. tapi bila dapat berkumpul buka pose beramai2, tengok dia tambah berpinggan2 gak. aku pun smpi sendat lar perut makan... sepanjang bulan pose nih, aku tak makan nasi, tapi bile buka umah mentua, kene gak jamah nasi. abih diet aku...tapi tak pe, berbaloi gak makan nasik. sebab lauk pauk sedap2 belaka.

semalam...jek baru buke kat umah. tu pun ada member ajak buka luar, aku dh tak sanggup nk makan byk lagi. jadinya, kami pun amik keputusan berbuka kat umah jerk. bagi perut rehat sket... he..he..

berbaloi gak usaha aku untuk diet, sbb aku dh berjaya hilangkan 2kg....



Glitter Text Generator

4 comments:

zh-ena said...

betul tu klu blk umah sendiri ngan umah MIL confirm la kena mkn gak kan..kang tak mkn kecik plak ati org tua kan..tapi tu la bila dh jamah mmg berpinggan2 la jawabnya sbb SEDAP

lannida said...

betol tuh na... aduh! sampai sendat dan senak. nak solat pun seksa...he..he..

iman said...

heheheeh...xperlah idah sekali sekala...blum raya laik tue...

Zura said...

mlm nie leh kasi sendat lg perut ko da..