? ??????????????????? ????Easy Install Instructions:???1. Copy the Code??2. Log in to your Blogger account
and go to "Manage Layout" from the Blogger Dashboard??3. Click on the "Edit HTML" tab.??4. Delete the code already in the "Edit Template" box and paste the new code in.??5. Click "S BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS ?

islamic calendar

TWINS BIRTHDAY

Lilypie - Personal pictureLilypie

OUR ANNIVERSARY

Daisypath - Personal pictureDaisypath Wedding tickers

Friday, July 3, 2009

Gumbira vs Sedih....

Gumbira kan bile mendapat berita tentang bakal kelahiran zuriat kita? Apa lagi ia adalah tanda cinta antara kita dan pasangan... Tapi bukan aku yang ada berita gumbira tuh...InsyaAllah... rezeki aku akan tiba jua nanti. sebenarnya aku nk congrats to my best partner kerana disahkan pregnant 7 week. Menyegih jerk dia.... Sonok gler... ye ar.. dia tuh dh lar ada masalah period tak teratur. bile di sahkan mengandung, mau nye tak sonok. Tapi dalam orang meniti keseronokan untuk menimang cahaya mata, aku masih diselubungi kesedihan. Semalam aku puasa. pas tuh teringin nak makan murtabak. aku pun pegi pasar paya jaras. pas tuh teringat pulak abah suke makan putu mayam. kebetulan kat pasar tuh ada orang jual putu mayam. aku pun belikan tuk abah. lepas isya' aku pun g umah mak. bagi abah makan putu mayam. baru secubit masuk mulut dia, tetiba dia muntah balik. kesiannya aku masa tengok dia cuba untuk muntahkan balik makanan dia tuh. peritnya tak dapat aku bayangkan. kasihannya.... Setiap manusia berlainan ujiannya. tak sangka agak berat ujian untuk abah dan kami sekeluarga. semakin hari, aku merasakan abah semakin kritikal. yang lebih menyedihkan, di saat dia memerlukan, anak2 payah sangat nak menjenguk dan menghulurkan bantuan. tak terdaya hanya aku seorang yang bersusah payah untuk abah. sedangkan abah sanggup bersusah payah membanting tulang untuk hidup kami 6 beradik. mana pergi kesemua adik beradik yang lain? aku bole terima kalau kerja jadi alasan, tapi tak kan la sampai tak dek langsung sehari untuk bercuti menjenguk abah? yang lebih pedih apabila kenduri orang lain jadi alasan untuk tidak balik bertemu abah? Kenapa? Mengapa? kalian semua tak bole fikir ker? apa yang korang buat hari ni, tak mustahil untuk anak2 korang akan buat jugak satu hari nanti? sekurang-kurangnya kalau korang sume balik, aku ada gak teman-teman untuk aku berbincang apa yang terbaik untuk kita lakukan pada abah? sakit hati aku dah tak terkira. Aku tak berhak nak marah korang? sebab aku yg paling muda antara korang. tapi kenapa aku yang muda lebih risaukan abah? sebab aku yang paling dekat dengan abah? tapi korang ingat tak? aku anak yang paling abah tak suke sebab terlalu banyak memalukan, menyakitkan dan melukakan hati dan perasaan dia? sedangkan korang sume anak kesayangan dia. sebab korang tak pernah ingkar padanya. aku anak yang paling kuat melawan. tapi hari ini, aku anak yang paling sayangkan dia. aku tak kata yg korang tak sayang dia, tapi aku tak nampak bagaimana cara korang menunjukkan kasih sayang? adakah dengan tidak balik menjenguk dia w.pun dia dalam keadaan tenat nih, tanda korang sayang dia? adakah setakat menghulur rm10-20 tu sbg tanda cinta korang? sedarlah...wahai kakak2ku. adik mu di sini amat memerlukan korang. balik lar....

Glitter Text Generator

2 comments:

Zura said...

berdoa aje lah ida...yg penting diri ko...jgn smpai ko terkilan satu hari nti...so sementara ada hayat bapak ko...jaga dia n jgnlah pk kan kedegilan kakak2 ko tue sgt...

iman said...

erm...sedihnyer luahan ko idah....tp kuatkan semangat