? ??????????????????? ????Easy Install Instructions:???1. Copy the Code??2. Log in to your Blogger account
and go to "Manage Layout" from the Blogger Dashboard??3. Click on the "Edit HTML" tab.??4. Delete the code already in the "Edit Template" box and paste the new code in.??5. Click "S BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS ?

islamic calendar

TWINS BIRTHDAY

Lilypie - Personal pictureLilypie

OUR ANNIVERSARY

Daisypath - Personal pictureDaisypath Wedding tickers

Monday, July 27, 2009

PICNIC @ DUSUN HULU LANGAT

Semalam, ahad (26/07/09) aku n member2 opis aku picnic kat dusun boss aku kat hulu langat. beh gak... tapi sayangnya, camera aku batt kong. so, tak dapat snap gambar. nak snap kat hp, tapi tak cable. tak leh lar nk load gambar kat pc. tak pe ar... janji aku syok... mmg beh gler.. ko tau lar kalau dusun buah. ada pulasan, rambutan, nangka, cempedak, ciku... cume durian jerk yg ada pokok, tapi tak berbuah. nasib baik. kalau tak, maunye aku jadik the mask of zorro. ye ar... aku tak leh tahan bau durian. sian suami aku, kalau nk mkn durian kene mkn kat luar. ataupun aku yg keluar. entah apa pesen aku nih. nak jadik mat salih celup ler tuh... tapi mmg aku tak tahan. dulu aku hantu durian. mungkin satu hari tuh, aku dh terlebih makan durian, sampai aku muak. akibatnya smpi skang aku tak bole cium bau durian. mesti meloya. pernah gak sekali cuba makan durian, terus keluar balik apa yg baru aku makan. sejak tuh, mmg tak penah dah usik buah durian.

Dekat dusun boss aku nih, dia ada wat kolam ikan. apa lagi, suami aku smpi tak hengat makan. sibuk memancing sejak dari mula datang smpi nk balik. yg pelik tuh, dapat nye tak banyak pun. 4 ekor jerk. tapi kami bawak balik 2 ekor jerk. sape nk makan ikan bebanyak. yg lain tuh, sedekah kat kengkawan yg tengah pregnant. sbb suami dorang tak leh mancing. ye ar...pantang orang mengandung kan?

C-kembar lak, sonok giler main air bukit. tapi air nih tak dalam. adalah paras betis jerk. sonok ler anak aku ngan anak2 staff lain main air. tapi yg sedih nye, akibat terlalu lama main air, tengah panas lak tuh, petang tuh badan dorang terus panas. malam tadik dua2 demam. sian uchuk mama... melepek jerk... at least dapat gak dorang rehat. kalau tak, dorang tuh rehat time tido jerk. kalau tengah jaga memacam benda dorang nk buat. pelik tul. tak gheti penat. kekadang smpi kul 2,3 pagi lum tido. duk main jerk. at least bile dorang demam, dorang mmg tak meragam. tapi dorang akan jadik kuat tido. adala gak masa mama ngan babah nak rehat. tapi smlm pun, balik jerk umah, terus kemas umah. sbb malas nk kemas pagi nih. mesti letih punya. biar penat skali. siap mengemas dan solat isya' hidangkan suami aku makan malam. layan tv jap, terus belayar. dh mmg tak leh bukak mata.... tau2 dh pagi. nasib tak terbabas subuh tadi....

Kiteorang buat pot luck party. memasing bawak makanan. aku bawak mee udang. tapi rase cam tak berapa nk jadik. mungkin kene pekatkan kuah sket. maklumlah....1st time buat mee udang. lum smpat menuntut ngan mak mentua pun. just pandai2 sendiri jerk. Insya Allah, lain kali akan belajar dari kesilapan. amik komen2 positif dari kengkawan yg dah rasa... Rase2 cam nk meniaga bulan pose nih. harap2 mee udang aku akan semakin sedap ler...

dah lar... tak tahu nk citer lagi. rugi sangat tak dapat snap gambar... yang member2 lain pun sume tak bawak kamera.... maknanya tak sesapa yang mengabdikan kenangan picnic di dusun tuh... sabor jerk lar. tak pe, memori otak aku tetap telah merakam kenangan manis itu...

Glitter Text Generator

3 comments:

iman said...

hehehe bestkan idah dpt g dusun sekali sekala...aku & fmly selalu g dusun abg ipar aku jerk...mmg best sgt....al maklumlah parents aku xde dusun, so menumpang jer lah keseronokan dusun org...heheheh

Zura said...

seronoknye da...

zh-ena said...

seronokya idah pergi dusun..nak2 lg ader sg kan..blh terus berendam